WWW.STATENVERKIEZINGEN.SURFSTAD.NL
staten verkiezingen pvda provinciale staten overijssel provinciale staten drenthe provinciale staten zuid-holland provinciale staten friesland
VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN 2019 - Home - Zuid-Holland Statenverkiezingen 2019

 Statenverkiezingen 2019 - Zuid-Holland

Het laatste nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen 2019 uit Zuid-Holland.

Peiling: Provinciale Statenverkiezingen 2019 in Zuid-Holland strijd tussen PVV en D66

Het wordt een nek-aan-nek-race tussen de PVV en D66 tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. Dat blijkt uit de laatste peiling van Maurice de Hond, hij verwacht dat beide partijen op 9 zetels uitkomen.

De VVD en PvdA zijn op nu de grootste partijen in de provincie Zuid-Holland, maar zij zakken steeds verder weg in de peilingen. De VVD heeft op dit moment 12 zetels, maar kan na woensdag op 8 zetels rekenen. De PvdA zakt van 10 naar 5 zetels.

De SP staat er goed voor in de laatste peiling: stijgend van 5 naar 7 zetels. De PvdD ook gaat vermoedelijk van 1 naar 2 zetels.

Ouderen Appèl: Grijze Panters Statenverkiezingen 2019

De ouderenpartij 'Ouderen Appèl: de Grijze Panters' heeft volgende topics in haar verkiezingsprogramma: het bestrijden van ouderenmishandeling, de veiligheid in de steden en het snoeien in de bureaucratie. Ouderen Appèl pleit ook voor gratis openbaar vervoer voor ouderen. Behalve in Noord-Brabant wil Ouderen Appèl: de Grijze Panters ook meedoen voor de statenverkiezing in Zuid-Holland. Woordvoerder Eef van den Berg zegt dat Ouderen Appèl dertig mensen op de kieslijst gaat zetten. Volgens hem heeft Ouderen Appèl steun uit heel Noord-Brabant. - maandag 15 november 2010.

Kandidaatlijsttrekker GroenLinks kreeg tonnen onderwijsgeld mee

In maart volgend jaar worden de Provinciale Statenverkiezingen gehouden en langzamerhand bereiden de partijen zich daarop voor. Zo ook GroenLinks. Gisteren vond een debat plaats tussen de kandidaatlijsttrekkers voor GroenLinks. Oud-wethouder John Steegh en onderwijsspecialist Ankie Verlaan. Die laatste raakte in opspraak toen de Algemene Onderwijsbond in 2008 onderzoek deed naar grootverdieners in het onderwijs. Verlaan verliet de UvA in 2007 met een gouden handdruk van 341.000 euro. De Leidse fractievoorzitter van GroenLinks, Pieter Kos, reageert voorzichtig. Volgens Kos heeft Verlaan tegenover hem ontkent dat het bedrag klopt. Naast de twee Leidse kandidaten kunnen de GroenLinks-leden kiezen uit de huidige provinciale fractievoorzitter Oscar Dijkhof en de Voorschotense oud-wethouder Marijke Kleijweg. Op 20 november stelt GroenLinks de definitieve lijst voor de statenverkiezingen vast. - maandag 15 november 2010.

Maarten Prinsen (VVD): koester kleine gemeenten

De Wassenaarse kandidaat voor de provinciale-statenverkiezingen van 4 maart 2019, Maarten Prinsen, volgt met verbazing het optreden van de provincie Zuid-Holland bij gemeentelijke herindeling. Er zijn in Zuid-Holland fusieprojecten aan de gang: in het Groene Hart, Krimpenerwaard en Goeree-Overflakkee. En als er ergens één gemeente dwars ligt, walst de provincie daar gewoon overheen. Met flinterdunne argumenten dwingen ze volgens hem gemeenten tot schaalvergroting, terwijl deze provincie al lang geen echt kleine gemeenten meer heeft. "En fusies leiden vrijwel nooit tot lagere lasten, vaak juist tot belastingverhoging. En nieuwe gemeentehuizen! Grote gemeenten maken ook grotere fouten. Ook leiden fusies altijd tot lagere opkomst bij verkiezingen en minder vertrouwen in de politiek”, aldus Maarten Prinsen. Verder steunt hij het provinciale verkiezingsprogramma van de VVD van harte: het beleid om flink in provinciale taken te snoeien en groene gebieden te behouden, vindt hij supergoed. - zaterdag 13 november 2010.

Servaas Stoop lijsttrekker SGP Zuid-Holland Provinciale Statenverkiezingen

De SGP in Zuid-Holland heeft Servaas Stoop benoemd tot lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen. De heer Stoop heeft al 18 jaar zitting in Provinciale Staten. Hij is fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP fractie en eerste vice-voorzitter van Provinciale Staten. In het dagelijks leven is hij burgemeester van Dirksland. Verkiezingsprogramma SGP: We willen dat doen door te investeren in de verbetering van wegen en het openbaar vervoer. Ook zullen we ons inzetten voor een versterking van de agrarische structuur in Zuid-Holland. Denk aan de melkveehouderij, de glastuinbouw, de bollenteelt en de boomteelt. Tegelijk willen we de mooie, open landschappen van Zuid-Holland, zoals het Groene Hart, de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee behouden en versterken. Daarnaast willen we investeren in de versteviging van de dijken. - maandag 08 november 2010.

Harre van der Nat lijsttrekker SP Zuid-Holland Provinciale Statenverkiezingen

SP Statenlid Harre van der Nat is gekozen als lijsttrekker provinciale staten verkiezingen op 4 maart 2019. De kandidatenlijst SP en het verkiezingsprogramma SP werd vastgelegd. De lijsttrekker Harre van der Nat gaf aan dat SP er klaar voor is om mee te besturen in Zuid-Holland. - maandag 08 november 2010.

Kandidaat-lijsttrekker VVD

Het VVD-bestuur heeft besloten om de heer Floor Vermeulen te Boskoop voor te dragen als kandidaat-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland 2019. Floor Vermeulen is thans voorzitter van de VVD-fractie in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Hij is in staat om te zorgen voor eenheid binnen de fractie, schept ruimte voor de inbreng van de individuele statenleden en de inhoudelijke discussie. Hij heeft een goed politiek gevoel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Hij is bereid om de komende vier jaar deel uit te blijven maken van de VVD-fractie in Provinciale Staten van Zuid-Holland - zondag 13 juni 2010.

vouwfiets kopen - wintersportverzekering - tapas recepten - trampoline test - haaruitval tegengaan - maaltafels oefenen - wellness weekend
 webdesign